Hur nollställer man DFL-200/700/1100 enheten till fabriksinställningar?

Man kan nollställa enheten 3 olika sätt:

• Reset- knappen
  • Web konfigurationen
  • Anslutning via COM-porten

Reset knappen:

För att nollställa enheten genom Reset-knappen gör på följande sätt:

Steg 1: Se till att DFL-200/DFL-700 är påslagen

Steg 2: Tryck och håll ner Reset-knappensom finns på baksidan av enheten i 10 sekunder. Ni kan trycka ner knappen t.ex med hjälp av en penna eller ett gem.

Steg 3: Släpp Reset-knappen

Web konfigurationen

För att nollställa enheten genom web konfigurationen gör på följande sätt:

Steg 1: Öppna web läsaren och ange brandväggens IP-adress i adressfältet. ( standard192.168.1.1)  Tryck på Enter.

Steg 2: Ange ditt användarnamn och lösenord. Klicka på OK.

Steg 3: Klicka på Tools fliken och sedan på Reset knappen på vänster sida.

Steg 4: Klicka på knappen Restoreto Factory Defaults.

Obs ! Under nästa start kommer LANIP-adressen att vara 192.168.1.1 och web konfigurationen kommer att starta med Setup Wizard. DFL-200/700/1100 kommer inte att tillåta trafik på andra än LAN sidan.

Anslutning via COM-porten

Nollställning via COM-porten utförs påföljande sätt:

Steg 1: Koppla ena sidan av den medföljande seriell kabeln till DFL-200/700/1100 och andra sidan till datorn. Om Ni inte mottagit en seriell kabel med enheten, vänligen kontakta D-Link tekniska supporten.

Steg 2: Starta Hyperterminal från Start/  Program/ Tillbehör/Kommunikation/ Hyperterminal

Steg 3: Ange ett namn till den nya anslutningen. Klicka sedan på OK.

Steg 4: Vid "Anslut med" väljer ni COM-porten som seriell kabeln är ansluten till. Klicka sedan på OK.

Steg 5: På "Egenskaper för Com X" (X representerar numret på Com porten ) sidan, ange följande värden:

• Bitar per sekund - 9600
  • Databitar - 8
  • Paritet - Ingen
  • Stoppbitar - 1
  • Flödesreglering - Maskinvara

Klicka sedan på OK.

Ni kommer nu att se en ruta som visar att Ni är ansluten.Det ser Ni nere i det vänstra hörnet.

Steg 6: Slå av enheten i 5 sekunder och slå sedan på strömmen på DFL-200/700/1100 enheten.

Steg 7: Tryck på en valfri tangent direkt efter omstarten för att komma till Start menyn.

Steg 8: Vid Start menyn, välj nummer1. Reset unit to factory defaults genom att trycka på nummer 1. Tryck sedan på Enter.

Steg 9: När nästa fråga kommer fram, tryck på tangent Y och sedan Enter för att nollställa DFL-200/700/1100 till fabriksinställningar.