Jag kan inte skapa en trådlös anslutning, eller jag tappar anslutningen.

Det kan finnas flera orsaker till detta, nedan finner ni några vanliga orsaker.

-        Du har en firewall/brandvägg på din dator som blockerar, inaktivera den för att se om det är den som blockerat tillgången.

-        Ditt nätverkskort har inte den senaste drivrutinen installerad, det kan finnas en brist i den version du har installerad som löses med senaste mjukvaran från tillverkaren.

-        Din router har inte senaste firmware, kontrollera så att du kör den senaste versionen.

-        Du kan inte hitta något trådlöst nätverk överhuvudtaget. Det kan bero på väggar golv, andra trådlösa sändare, mikrovågsugnar, trådlösa högtalare, baby alarm som stör. Det beror på att de sänder på samma frekvensområde som trådlösa nätverksprodukter gör. Prova utan andra enheter påslagna, prova placera om din router.