Hur konfigurerar jag global QoS på min router i DIR-serien?

OBS! Denna Vanliga fråga (FAQ) använder DIR-632 som exempel. Din skärm ser inte ut som på bilden nedan.

QoS (kvalitet och service) är utformat för att bearbeta och prioritera din internettrafik bland datorerna på din LAN. Det möjliggör en optimerad internetupplevelse.

För att installera QoS på routern används följande steg:

Steg 1: Öppna webbläsaren och skriv in IP-adressen på DIR-routern i adressfältet (standard är http://192.168.0.1).

Steg 2: Standardanvändarnamnet är admin (överallt) och standardlösenordet är tomt (ingenting). Klicka på OK.

Steg 3: Klicka på fliken Avancerat överst och klicka på QOS-motor på vänstra sidan.

BEARBETNING AV WAN-TRAFIK
  • Aktivera QoS-motor: Aktivera alternativet för att få bättre prestanda och upplevelse av onlinespel och andra interaktiva program såsom VoIP.
  • Automatisk upplänkhastighet: När den är aktiverad får det routern att mäta den användbara upplänkbandbredden varje gång WAN-gränssnittet återetableras (t.ex. efter en omstart).
  • Uppmätt upplänkhastighet: Detta är upplänkhastigheten mätt när WAN-gränssnittet senast återetablerades. Värdet kan vara lägre än vad som rapporterats av din ISP, eftersom det inte inkluderar hela nätverkets protokollinformation i samband med ISP-nätverket. Normalt ligger siffran mellan 87 % och 91 % för den angivna upplänkhastigheten för xDSL-anslutningar, och runt 5 kbps lägre för kabelnätverksanslutningar.
  • Manuell upplänkhastighet: Om automatisk upplänkhastighet inaktiveras kan detta alternativ ge dig möjlighet att ställa in upplänkhastigheten manuellt. Upplänkhastighet är den hastighet med vilken data kan överföras från routern till din ISP. Denna bestäms av din ISP. ISP:ar specificerar ofta hastighet som ett nedlänk-/upplänkpar, t.ex. 1,5 Mbps/284 kbps. För detta exempel skulle du skriva in "284". I annat fall kan du testa din upplänkhastighet med en tjänst som www.dslreports.com. Observera dock att platser som DSL-rapporter i allmänhet noterar något lägre hastigheter än den uppmätta upplänkhastigheten eller ISP-värderade hastigheten, eftersom de inte beaktar nätverksprotokollinformation lika mycket.

Steg 4: Klicka på Spara inställningar.
Rank: 1.5

These may also help:

• Hur loggar jag in på routern? Read Answer
  • Hur kan jag se vem som är trådlöst ansluten till min mydlink-router? Read Answer
  • Hur ändrar jag Cloud routerns trådlösa inställningar? Read Answer
  • Hur ändrar jag min routers IP-adress? Read Answer
  • Hur ändrar jag 802.11-läget på min DIR-router? Read Answer
  • Hur ändrar jag lösenordet för inloggning till min DIR-router? Read Answer
  • Hur konfigurerar jag DHCP-reservation på min DIR-router? Read Answer
  • Hur konfigurerar jag Dynamisk DNS på min DIR-router? Read Answer
  • Hur gör jag för att konfigurera e-postmeddelanden på min router i DIR-serien? Read Answer
  • Hur konfigurerar jag INKOMMANDE FILTER på min DIR-router? Read Answer
  • How do I configure MAC filtering on my DIR/WBR series router? Read Answer
  • Hur konfigurerar jag webbåtkomst med SharePort på min DIR-router? Read Answer
  • Hur konfigurerar jag den QOS-reglerna på min DIR-router? Read Answer
  • Hur konfigurerar jag WISH på min DIR-router för att förbättra mitt trådlösa nätverk? Read Answer
  • Hur skapar jag scheman på min DIR-router? Read Answer
  • Hur inaktiverar jag Trådlöst på min DIR-router? Read Answer
  • Hur inaktiverar jag UPnP på min router i DIR-serien? Read Answer
  • Hur aktiverar jag fjärrhantering på min DIR-router? Read Answer
  • Hur öppnas/ändras NAT-inställningarna för min Playstation 3 med hjälp av min DIR-router? Read Answer
  • Hur öppnar jag portarna på min DIR-router? Read Answer
  • Hur tar jag bort/blockerar användare från mitt trådlösa nätverk på min mydlink-router? Read Answer
  • Hur återställer jag min router i DIR-serien till fabriksstandard från den webbaserade konfigurationen? Read Answer
  • Hur säkrar jag den trådlösa signalen på min DIR-router? Read Answer
  • Hur installerar jag webbplatsfilter på min router i DIR-serien? Read Answer
  • Hur visar jag vilka webbplatser jag besökt genom mydlink-routern? Read Answer
  • Hur gör jag en hård återställning till standardinställningar på min router? Read Answer
  • Jag har glömt mitt trådlösa lösenord, hur återställer jag det? Read Answer
  • Vad används knappen på sidan av routern till? Read Answer
  • Vad kan jag göra om routern alltid visar "Läser in" på mydlink-portalen? Read Answer