Hur kopplar jag upp mot min router?

Detta bör kontrolleras med hjälp av supporten för din dator, men här är ett par tips.

Om du har Windows XP

-        Klicka på Start, följt av Kontrollpanelen (Alternativt Start → Inställningar → Kontrollpanelen om datorn är inställd med en klassisk Startmeny.

-        Dubbelklicka sedan på Nätverks och internetinställningar → Nätverksanslutningar (Alternativt dubbelklicka direkt på nätverksanslutningar om datorn är inställd med en klassisk kontrollpanel)

-        Högerklicka på din trådlösa anslutning och välj Visa tillgängliga trådlösa nätverk.

-        Leta reda på namnet på ditt trådlösa nätverk och dubbelklicka på det.

-        Om du har valt ett lösenord för din router så kommer Windows i det här läget att fråga efter en nyckel. Ange det lösenord du valt och klicka på anslut.

Om du har Windows Vista

-        Högerklicka på ikonen med 2 skärmar nere vid klockan nere i höger hörn, välj alternativet Anslut till ett nätverk.

-        Hitta namnet på ditt trådlösa nätverk och dubbelklicka på det.

-        Windows kommer nu att fråga efter din Nätverksnyckel, det är den du angav då du installerade routern.

-        När anslutningen är uppkopplad så kommer Windows att fråga om man vill spara anslutningen och ansluta automatiskt. Markera bockrutorna och stäng sedan ned detta fönster.

(Om du inte kan finna ditt nätverk, eller andra nätverk så beror det vanligen på att ditt trådlösa kort inte är aktivt, kontrollera i bruksanvisningen för din dator hur du aktiverar ditt kort)

Om du har MAC

-        Klicka på Airport ikonen högst uppe till höger vid klockan.

-        Välj ditt nätverk genom att klicka på det.

-        Om du har säkerhet aktiverat, skriv in lösenordet och klicka ok.