Måste jag göra om inställningarna manuellt på min DIR router om jag uppdaterar firmware på den?

Nej, det behöver du inte. Innan du gör uppdateringen så kan du göra en backup på dina inställningar, och när uppdateringen är gjord så har du möjlighet att läsa tillbaka dina inställningar. För att göra en backup på dina inställningar gör du följande:

• Starta Internet Explorer och skriv in http://192.168.0.1 i adressfältet.
  • Välj Admin i rullgardinsmenyn.
  • Skriv in ditt lösenord om du ändrat lösen. I fabriksinställningarna så ska lösenordsrutan lämnas tom.
  • Klicka på menyn Tools, och sedan på menyn System.

• Klicka på knappen Save configuration för att spara ner inställningsfilen till din dator. Spara den på valfri plats på din dator.

•  För att ladda tillbaka inställningarna efter en återställning eller en uppgradering av mjukvaran så gör man enligt följande.

• Logga in på routern enligt intruktionerna ovan

• Klicka på menyn Tools och sedan på menyn System

• Klicka på knappen Bläddra. Bläddra sedan fram inställningsfilen från datorn.

• Klicka sedan på knappen "Restore Configuration from File" för att återställa inställningarna i routern.

Obs! Om det sker större förändringar i mjukvaran så kan i vissa fall configurationsfilen vara inkompatibel med den nya mjukvaran. Om man stöter på detta så måste inställningarna göras om manuellt.