Hur kommer det sig att jag förlorar mitt trådlösa nätverk med några minuters mellanrum när jag använder Windows XP?

Observera att: Detta problem är löst i Service pack 2 till Windows XP.

Detta sker vanligtvis när din anslutning är konfigurerat för att använda 802.1x autentifisering och din nuvarande maskinvara icke stöder denna egenskap. För att deaktivera detta alternativ, följ dessa steg:

Steg 1. Klicka på Start och sedan Kör.

Steg 2. I rutan skriver du ncpa.cpl och trycker Enter (eller så klickar du på knappen OK).

Steg 3. Fönstret "Nätverksanslutningar"kommer upp. Högerklicka på "TrådlösNätverksanslutning" och välj "Egenskaper"

Steg 4. Klicka på knappen"Autentifikation".

Observera att: Om det inte finns någon"Autentifikation"s knapp. Vänligen läs Microsoft´s Knowledge Article #828940 för vidarehjälp.

Steg 5 Autentifikations fönstret öppnas.Avlägsna bocken vid "Enable network access controlusing IEEE 802.1x".

Steg 6. Klicka "OK" för att stänga fönstret och alla andra fönster. Starta om din dator. Nu ska du ha möjlighet att ansluta till trådlösa nätverk.

Om omstart inte hjälper, var god läs Microsoft Knowledge Article #828940 för vidare hjälp.